luni, 1 decembrie 2014

Subler


 
Sublerul este un instrument de măsurare adecvat pentru măsurarea precisa, precum lățimea unui obiect, distanța dintre două fețe plane într-o concavitate, adâncimea unei canelure sau intr-o gaura. 
 
Vernierul este o scară gradată suplimentară, cu ajutorul căruia se măreşte precizia de citire a fracţiunilor de diviziune de pe scara gradată principală. În funcţie de vernier, precizia de citire la şublere poate fi de 0,1; 0,05 şi 0,02 mm.
 
Invenția vernierului poate fi atribuită portughezului Pedro Nunes, care in 1542 a publicat o descriere a unui sistem ingenios de a măsura arcuri mici, cu suficientă precizie. Numele vine de la francezul Pierre Vernier (1631), iar de îmbunătățirea vernierului s-a ocupat German Ciavius (1640).
 
Gabaritul este utilizat pentru măsurătorile cu o precizie de o fracțiune de 1/1000 și este format dintr-o tijă care, pe de o parte este grafica, iar pe de altă parte este împărțită în centimetri și șaisprezecimi de un inch. De asemenea, are două burlane de măsurare externe, două burlane pentru măsurători interne și o filă L pentru măsurătorile de adâncime.
 
Sublerul este împărțit în trei părți: una fixă, una mobila și tije mici.
 
Duzele sunt utilizate pentru a măsura lungimea sau diametrul, tija mica este utilizata pentru a măsura adâncimea. Duzele sunt rotunjite la capete, deoarece acestea sunt folosite pentru a măsura un spațiu foarte mic, astfel încât să atingă perfect interiorul cercurilor și nu coarda întinsă între cele două puncte de întâlnire.Tija mica, în calibre mai scumpe este conica, astfel încât să fie capabila să măsoare perfect chiar și adâncurile cilindrilor sau a vârfurilor conuri. 
 
Pe partea fixă, găsim o scară divizata în mm în partea de jos și la partea de sus este o scară împărțită în centimetri.
(1 inch = 25,4 mm).
 
Partea de jos are numele Nonio. 
 
Cele mai utilizate șublere sunt cele de douazecimi. In acest caz, vernierul are o lungime de nouăsprezece mm cu douăzeci de divizii. 
 
 
Indicatoarele digitale au un scroller din oțel și capac din PVC cu cardul electronic. 
 
Subler IP67 manometru este utilizat pe scară largă în medii cu cantități mari de pulberi și lichide, deoarece acestea sunt aproape impermeabile.

Video >>  NOU SUBLER 

Facebook


Blogger


V
ideo >>  NOU SUBLER 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu